Are you looking to two or more times toghether? Just add the hours and minutes, and the calculator will add them and provide the result desired.

This process of adding two or more times toghether is simpler than you think. Let's go trough the process step by step:

**Step 1: Add the hours**

Add the hours of the two times together. If one time is 1:00 and the other time is 5:00, you would add 1 + 5 = 6 hours.

**Step 2: Add the minutes**

Add the minutes of the two times together. If one time is 1:15 and the other time is 5:30, you would add 15 + 30 = 45 minutes.

**Step 3: Add the seconds**

Add the seconds of the two times together. If one time is 1:15:00 and the other time is 5:30:15, you would add 0 + 15 = 15 seconds.

**Step 4: Combine the hours, minutes, and seconds**

Combine the hours, minutes, and seconds to get the final result.

Therefore, by adding these times 1:15:00 and 5:30:15, you get 6 hours, 45 minutes, and 15 seconds.

Let's put this into practice with some real-life examples:

**Example 1: Adding two times with hours and minutes**

Time 1: 2:33

Time 2: 3:47

Add the hours: 2 + 3 = 5 hours

Add the minutes: 33 + 47 = 80 minutes. Since one hour has 60 minutes, we convert 80 minutes to 1 hour and 20 minutes. We will then move the one hour to the hours in the overall time addition.

Add the seconds: 0 + 0 = 0 seconds

Final result: 5 hours + 1 hour + 20 minute + 0 seconds = 6 hours and 20 minutes.

**Example 2: Adding two times in with hours, minutes, and seconds**

Time 1: 3:45:20

Time 2: 4:50:55

Add the hours: 3 + 4 = 7 hours

Add the minutes: 45 + 50 = 95 minutes. Converting them to hours and minutes will give us 95-60 = 35 minutes and one hour.

Add the seconds: 20 + 55 = 75 seconds. Converting the seconds to minutes, we have 75-60= 15 seconds and 1 minute.

Final result: 7 hours + 1 hour + 35 minutes + 1 minute + 15 seconds =

8 hours + 35 minute + 15 seconds.

**Example 3: Adding just hours and minutes**

Time 1: 7 hours 45 minutes

Time 2: 20 minutes

Hours: 7

Add minutes: 45 + 20 = 65 minutes = 1 hour and 5 minutes.

Final result = 8 hours and 5 minutes

In Excel, you can add it two times using the SUM function. Here's an example:

**Step 1: Enter the two times**

Enter the two times you want to add in separate cells, for example if you want to add up the time for two tasks (Task 1 3 hours and 33 minutes and task 2 4 hours and 21 minutes), these are the actions you need to do. you will enter the following inputs in Excel:

Cell A2: 3:33 Cell B2: 4:21

**Step 2: Add the times**

Use the SUM function to add the two times together. The syntax for the SUM function is:

=time1 + time2 or =SUM(time1:time2)

Where time1 and time2 are the two times you want to add.

You can also format these cells as time, to ensure you get the corect result.

In this example, you would enter:

=A2 + B2 or =SUM (A2:B2)

**Step 3: Get the result**

As a result, you will get 7:54, meaning 7 hours and 54 minutes to finalize the two tasks.

Related: You might also be interested in the check out the time calculator.